Informatikai költségek csökkentése

Szakértőink rendszeresen részt vesznek közbeszerzési, Európai Unió által finanszírozott, és egyéb államilag támogatott pályázatokon, tendereken. A cégünkkel szorosan együttműködő szakmai és közbeszerzési szakértők, felhalmozott ismereteinket, tapasztalatainkat tudjuk partnereink érdekében kamatoztatni.

Egy pályázat kiírása, véleményezése és sikeres teljesítése, elszámolása hosszantartó folyamat. Az igények felmerülésével kezdődő, a forráskeresésen, a külső segítséget nyújtó szervezetek bevonásán, a pályázati dokumentáció elkészítésén, véleményezésén, engedélyeztetésén, kiírásán át vezető út igencsak rögös. Az évek során kialakult „best-practice” eljárások alkalmazásával jelentősen lehet a pályázatok hatékonyságát a teljesítés eredményességét és ennek ellenőrizhetőségét növelni.

A következő területeken kínálunk együttműködési lehetőséget:

»  A nemzetközi és hazai gyártók szakvizsgáival rendelkező szakértő gárdánk segít felmérni a felhasználó valós és a koncepció kialakítása során kiderülő/kapcsolódó igényeit. Megvizsgálják a meglévő adottságokat, a fejlesztés irányait és lehetőségeit.

»  Segítünk a műszaki követelményspecifikáció, scope és üzleti igény elkészítésében, hogy a pályázat teljesítésekor a költséghatékony megoldással az üzleti igény és megtérülés szempontjából is sikeres legyen a pályázat.

»  A beadott szakmai anyagok szakértése, scope bővítés, szűkítés a műszaki specifikáció paramétereinek változtatása, TCO számítások és üzleti megtérülés ellenőrzése, hogy az leginkább megfeleljen a Vevő igényeinek.

»  Komplett pályázati anyagok elkészítésében, majd a nyertes pályázat megvalósításának ellenőrzésében, a szerződés teljesítése során mint szakértő csapat az alábbi területeken tudjuk tapasztatainkat átadni:

»         beszerzési módszertan, beszerzési forma és dokumentációja

»         beszállító kiválasztása, értékelés kialakítás, súlyozás, bírálat

»         projekttervezés, ütemezés

»         projektteljesítési módszertan

»         elszámolás, pályázati üzleti terv és pénzügyi teljesítési dokumentáció

»    A pályázat végleges lezárásáig és jelentéskészítésig folyamatos segítséget nyújtunk a feladatok és cselekmények dokumentálásában, szükség szerint a beavatkozásban.

Rendszer és licenc optimalizációs, licencgazdálkodási és licenc konszolidációs szolgáltatásaink keretében meglévő alkalmazások, rendszerek működésének átvizsgálásával költségcsökkentő módszerek kidolgozásában nyújtunk segítséget.

Az átvizsgálás menete:

»         alkalmazások, rendszerek átvilágítása

»         licenc leltár áttekintése

»         követelményspecifikáció, üzleti elvárás tisztázása

»         meglévő licencek kihasználtságának ellenőrzése

»         üzleti igény alapján optimalizáció megtervezése

»        gyártói tárgyalásokban való segítségnyújtás, tanácsadás